web analytics
İçeriğe geç

Klima Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Klima Bakımı Nasıl Yapılmal

Klima Bakımı Nasıl Yapılmalı? Klima bakım hemen herkes tarafından evlerde kullanılan yaz ve kış aylarına uygun olarak ayarlama yapılan cihazlarda gerekli kontrollerin sağlanması işlemleri olarak tanımlanır. Bakımları düzenli aralıklarla yapılması gerekmektedir. Her klima kullanımı öncesinde klima hava filtresi temizlenmesi gerekir. Klimalar elektrik ile çalışan ve hassas olarak tanımlanan cihazlar arasında bulunmaktadır. Klima hijyenik bakımı için alanında uzman bir klima servisi çağrılması ve gerekli kontrollerin kullanım öncesinde tamamlanması gerekmektedir.

Mevsim bakımı, motor bakımı, klima iç haznesi ve ünitelerinin bakımı gibi bakımların tamamlanarak cihazın sorunsuz çalışması da sağlanmalıdır. Cihaz içinin açılarak gerekli temizliklerin yapılması da gereklidir. Klimalar soğuk ve sıcak havalarda da kullanımı yapılan cihazlar arasında bulunmaktadır. Isıtma veya soğutma anlamında daire içlerinde ve iş yerlerinde yaygın olarak kullanımı yapılmaktadır. Kullanımı kolay ve düzenli bakım isteyen bir cihazdır.

Klima Bakımı Yapım Aşamaları

Klima montaj işleminin tamamlanmasının ardından servis tarafından gerekli kontroller ve bakım işleminin yapılması gereklidir. Klimanın kurulum alamadı sonrasında alana uygun olarak bir sıcaklık içinde çalışmasının desteklenmesi adına servis tarafından ayarlama ve düzenleme yapılması gerekir.


Klima bakımları alanında uzman olan servis tarafından yapılması gereken işlemlerden biri olmaktadır. Konu ile ilgili bilgisi ve becerisi bulunmayan kullanıcılar tarafından klima bakımı yapılmaması gerekmektedir. Klima bakımı sırasında dikkat edilmesi gereken noktalardan birkaçı şunlardır:

  • Servis tarafından gerekli malzemeler ve ürünler kullanılarak temizleme ve bakım işlemine başlanır.
  • Hava filtresi mutlaka bakım esnasında temizlenmesi gereken yapılardan biri olmaktadır.
  • Klima da bulunan ve bakteri ile organizma üremesini destekleyen hava akımı ve hava filtresi temizliği dikkatli bir şekilde yapılmalıdır.
  • Klima da bulunan filtrenin daha sağlıklı kullanımı in her 15 günde bir olacak şekilde temizliğinin yapılması gerekmektedir. Daha sağlıklı ve temiz bir havanın solunması için bakım sürelerine dikkat edilmelidir.


İstanbul klima servisi tarafından klima bakımları sırasında titiz ve dikkatli bir şekilde çalışır. Ürüne zarar vermeden ve ürüne iyi gelecek maddeler kullanılarak temizlik ve bakımı yapılır. Hava akımını destekleyen filtreler genel olarak klima ön kısmında bulunmaktadır. Kolay bir şekilde çıkartılarak bakımı yapılır.

Klima Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Klima gaz dolumu bakım esnasında kontrol edilmektedir. Gaz bitmesi sonucunda da klima çalışma sistemini devre dışı bırakabilir. Servis tarafından bakım ve müdahale işlemi yapılmalıdır. R-22 gazı bakım esnasında ayarları kontrol edilerek yüksek ve alçak basınç değerleri ayarlanır. Bakım esnasında soket bağlantılarının kontrolü de sağlanmalıdır. Klima bakım ve temizliği konusunda son derece planlı ve programlı çalışmak önemlidir.


Fan ve diğer pervanelerin de temizlik işleminin tamamlanması gerekmektedir. Bakım esnasında klimanın çalışmaması gerekir. Klima elektrik hatları ve elektrik tesisatları da kontrol edilir. Eksik gaz var ise şarj yöntemi ile tamamlanması gerekmektedir. Görüntülü kontrol yapılarak klima çalışma durumuna bakılmaktadır.

Klima Bakımı Esnasında Yapılacaklar

İstanbul klima servisleri klima bakım ve onarımı konusunda hizmet vermektedir. Alanında uzmanlaşarak gerekli yeterlilik belgelerine sahip kişi tarafından servis hizmeti verilir. Klima Bakımında evaparatör basınçlı suyla ya da özel ürünler kullanılarak temizlenmelidir. Drenaj hattının ve tavasının temizlik ve bakım işlemleri de yapılmalıdır. Klima bakımı sırasında duyu yöntemi kullanılarak ses kontrolü yapılmaktadır.


Hava filtresi musluk altında su ile yıkanarak da temizliği yapılmaktadır. Filtreler elektrik süpürgesi kullanılarak da için biriken toz ve kirden arındırılarak sağlıklı şekilde kullanılabilir. Hava filtresinin aşırı sıcak su kullanımı olmadan maksimum 50 dereceyi geçmeyen sıcaklıklarda yıkanması gerekmektedir. Filtreler hassas ürünlerdir ve bu nedenle yıkma sırasında asla sert bir şekilde tıkanmaması gerekir. Güneşin altına filtre yıkama işlemi sonrasında bırakılmaması gerekmektedir.

Klimaların sağlıklı ve temiz olarak çalışması için filtre kullanımı olmadan asla çalıştırılmaması gerekmektedir. Düzenli olarak klima bakımı yapılması kullanıcıların sağlığı açısından da büyük önem taşımaktadır. Havada bulunan oksijeni alarak soğuk ya da sıcak hava dalgası şeklinde ortam ısısının ayarlanması için kullanılmaktadır. Bakımlarına özen gösterilerek mutlaka zamanında yaptırılması gerekmektedir. Kalabalık olarak kullanılan ortamlarda da her 15 gün de bir olacak şekilde servis çağrılarak filtre ve hava akımını destekleyen parçalar ve iç ünitelerin bakımı yapılmalıdır. Cihazın uzun dönemler içinde düzenli olarak kullanımı için yapılacak bakım ve temizlik büyük önem taşımaktadır.

Şimdi Bize Ulaşın

Hizmet Bölgelerimiz

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Canlı Destek